Antalya Otelleri Size Aradığınız Ne Varsa Sunuyor

Published on by Ediz Galip

Attalos tarafından kurulan "Attalos Yurdu" yani Antalya ilimiz 630 km.'yi bulan kıyı uzunluğu ile Türk Rivierası diye anılır.


Deniz, kültür, kongre ve golf turizmi yapılan Antalya otelleri sayısı 2014 verilerine göre 900’ü aşmıştır. Toplam yatak sayısı ise 472 bin civarındadır. Alanya, Manavgat ve Kemer Antalya’nın en çok tesise sahip ilçeleridir. Buradaki toplam otel sayısı 700 civarıdır. 2014 yılının Ocak-Temmuz aylarında Antalya otellerinde konaklayan misafirlerin ilk iki sırasını 2 milyon kişi ile Rusya Federasyonu ve 1,5 milyon kişi ile Almanya alır.
 



Uzun kıyı şeridine serpilmiş irili ufaklı koylarıyla Antalya sahilleri hizmet kalitesi ile üst sıralarda yer alan herşey dahil oteller ile doludur. 2014 yılı Antalya kıyılarındaki “Mavi Bayrak” sayısı 197’dir.


Dünya genelinde 35 milyon kişi üzerinde yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en iyi 100 oteli arasında Antalya'dan 15 otel bulunmaktadır. Bu durum şunu da gösterir ki; Antalya otelleri müşteri memnuniyetinin yanında aynı zamanda dünya çapında da tercih edilen tesislerdir. 5 yıldızlı lüks oteller aynı zamanda birer eğlence merkezi haline de gelmiştir.
 

Ziyaretçiler otellerinden hiç ayrılmadan ve bu zaman zarfı içinde hiç sıkılmadan tatillerini geçirmektedirler. Antalya'da elbette sadece lüks oteller yok. Her bütçeye göre konaklama imkanı mevcut. Tatil köylerinden motel ve pansiyonlara; resort, apart ve butik otellerden bungalovlara kadar her seçeneği bulabilirsiniz.


Ekonomik ve tarihle iç içe bir tatil yapmak istiyorsanız size "Olimpos Türkmen Ağaç Evleri"ni öneririz. Olimpos sizi eşsi bir doğa tabiatı ile karşılayacak. Portakal ve nar ağaçları gölgesinde ister lüks bungalov, ister ağaç evlerde, doğanın kalbinde bir tatil sizi bekliyor olacak. "Türkmen Ağaç Evleri" ayrıca tekne turu, rafting, dalış, Yanartaş turu, kanyon turu, yamaç paraşütü ve kaya tırmanışı gibi günlük aktiviler de sunuyor. Sezona göre kişi başı 65-130 lira arası fiyatlarla hizmet veren tesis 12 ay boyunca açık.
 

Herşey ayağımın altında olsun, tatil sırasında elim cüzdanıma hiç gitmesin diyenler "deluxe otel" konseptli Belek otellerinden "Titanic Deluxe Belek" tam size göre bir tesis. 2013 yılının Nisan ayında hizmete giren tesis Antalya Havaalanı'na 30 km. uzaklıktadır ve yıl boyunca açıktır. 6 katlı ana binası ile "Titanic Deluxe Belek" 551 odaya sahiptir. Bunlar arasında engelli misafirler için hazırlanan odalar da mevcuttur. Standart, Superior River Side, Deluxe Suite, Family (Aile) Suite, Family Pool Suite, Major Suite, Corner Suite odalarının yanı sıra özel villalar da bulunmaktadır. Tesiste çeşitli saatlerde hizmet veren toplam 12 adet bar bulunur. Ana restoran; Diverso, Hürrem, Pascarella, Classico ve Moderno isimleri ve konseptleriyle ayrılmış 5 bölümden oluşur ve tüm bölümler açık büfe olarak hizmet verir. 4 tanesi kapalı olmak üzere toplam 12 adet havuz bulunmaktadır.
 

Havuzlardan biri deniz suyu ile doludur. Ayrıca çocuk ve yetişkinler için 10 adet su kaydırağı bulunmaktadır. Spa hizmetinden faydalanmak isteyen misafirler, toplam 13 bin metrekare üzerine kurulmuş Welness & SPA merkezinden faydalanabilirler.


Alanya Konaklı bölgesinde bulunan "Saphir Hotel" size "Mavi Bayraklı" sularda denize girme zevkini yaşatacaktır. Toplam 50 bin metrekarelik bir alana yayılan tesiste 422 standart oda, 84 standart villa, 50 aile villası ve 1 adet de kral vilalsı bulunur. Denize sıfır bir mevkiidedir. Herşey Dahil oteller Tatilpusulasi.com konseptiyle hizmet veren tesiste açık büfe kahvaltı, geç kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve gece çorbası sunulur. Ayrıca gözleme, kumsalda karpuz, kahve ve kek, lobide türk kahvesi hizmetleri de ücretsizdir. En az 7 gece konaklamalarda 1 defa A La Carte Restoran kullanım hakkı da bulunur.

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post